Společnost Goodman vyhlášena počtvrté za sebou nejlepším evropským developerem

středa 3. června 2015

Goodman, přední světová developerská společnost, která vlastní i provozuje průmyslové nemovitosti, byla vyhlášena evropským developerem roku 2014. Tento titul, který uděluje PropertyEU, získala společnost již počtvrté za sebou. V posledních třech letech společnost Goodman vybudovala téměř dva miliony metrů čtverečních nové plochy a v současnosti má ve výstavbě více než 800 000 metrů čtverečních v podobě několika projektů v Evropě.

PropertyEU sestavuje žebříček developerů na základě zrealizovaných projektů z období 2012 -2014 a dále těch, které jsou aktuálně realizované a připravované. Robustní developerské aktivity společnosti Goodman přispěly k jejímu vítězství v kategorii distribučních center pro klienty provozující e-shopy a k výraznému zlepšení pozice v oblasti logistiky pro automobilový průmysl, maloobchod a 3PL (third party logistics). Velká většina developerských projektů je ještě před zahájením výstavby předpronajata.

„Za naši přední pozici na trhu průmyslových nemovitostí vděčíme důvěře, kterou do nás vkládají naši zákazníci – že jim vždy nabídneme nejvyšší kvalitu a hodnotu,“ vysvětluje Philippe van der Beken, výkonný ředitel Goodman pro kontinentální Evropu. „Výrazný růst našeho portfolia je důkazem, že vždy splníme to, co svým zákazníkům slíbíme.“

Dynamický růst v celé Evropě

V roce 2014 společnost Goodman realizovala některé z největších projektů v Evropě, například distribuční centrum pro Amazon v Polsku, které má 123 000 metrů čtverečních plochy a je již třináctým projektem skupiny pro Amazon v Evropě od roku 2006. Společnost také téměř zdvojnásobila plochu svého logistického parku pro klienta Zalando v německém Mönchengladbachu: ze 78 000 čtverečních metrů na 134 000 čtverečních metrů. Tento projekt je nyní největším logistickým areálem pro klienta, který provozuje e-shop. V Polsku společnost realizovala 122 000 metrů čtverečních v Poznani pro mezinárodní maloobchodní řetězec Mousquetaires Group a u Konina pro lokální maloobchodní značku market-Detal.

Německo zůstává pro developerskou skupinu nejaktivnějším trhem v kontinentální Evropě s 16 novými developerskými projekty nasmlouvanými v posledních devíti měsících. Mezi nejvýznamnější patří spuštění projektu Interlink Hamburg realizovaného společně s dvěma klienty z oblasti letectví: společnostmi Airbus a Diehl Comfort Modules. S těmito projekty bude portfolio společnosti Goodman v Německu obsahovat nemovitosti ve správě, které představují více než tři miliony metrů čtverečních plochy.

Podpisem dvou smluv s budoucími nájemníky v roce 2014 společnost Goodman také posílila svoji dynamicky rostoucí pozici na polském trhu, kde staví dva projekty logistických center ve Wrocławi a Poznani. Skupina také pokračovala v rozšiřování svého logistického areálu u krakovského letiště a projektu Pomeranian Logistics Centre v Gdaňsku, který se nachází v těsné blízkosti kontejnerového překladiště Deepwater Container Terminal, kde vzniká nová kapacita, která je z části již smluvně předpronajata a z části nabízena k budoucímu pronájmu.

Skupina také posiluje svoje aktivity v jižní Evropě – byly podepsány smlouvy na developerský projekt u Paříže pro francouzského provozovatele e-shopu Cdiscount a na developerský projekt pro DB Schenker ve štrasburském přístavu. Společnost Goodman také podepsala největší kontrakt na developerský projekt u Barcelony, kde postaví 40 000 čtverečních metrů distribučního centra pro řetězec Decathlon.

Odpovědný růst

Napříč celým svým portfoliem realizovaných projektů i projektů ve výstavbě společnost Goodman implementuje celou řadu řešení, která šetří energie a životní prostředí, stejně jako provozní náklady zákazníků. Goodman v současnosti vyhodnocuje a ve velkém měřítku zavádí LED technologie; po jeho dokončení bude na 700 000 metrech čtverečních plochy instalováno LED osvětlení. Více než milion metrů čtverečních plochy má certifikaci od různých agentur v oblasti ochrany životního prostředí.
Pro více informací prosím kontaktujte: