Goodman Senec expanduje podpisem najemni smlouvy s Alza.sk

27. října 2015

Společnost Goodman („Goodman“ nebo „skupina“), celosvětový lídr v oblasti budování a správy průmyslového vlastnictví, podepsala novou nájemní smlouvu o pronájmu 12 000 m2 se společností Alza.cz (Alza) – největším dodavatelem elektroniky na českém a slovenském trhu. Tato dohoda potvrzuje vedoucí postavení společnosti Goodman v oblasti logistických prostorů pro elektronický obchod. Prostory, které si pronajímá společnost Alza, jsou součástí nové budovy s plochou 15 500 m2, kterou společnost Goodman nedávno dokončila ve svém logistickém centru Goodman Senec Logistics Centre na Slovensku. Alza si pronajímá plochu o rozloze 12 000 m2, zbylých 3 500 m2 bylo postaveno na spekulativním základě. Společnost Goodman podepsala začátkem tohoto roku smlouvu o pronájmu prostor v uvedeném logistickém centru se společnostmi NAY a.s., Quehenberger Logistics a Agility.

Společnost Alza je největším internetovým prodejcem elektroniky na českém a slovenském trhu. Od loňského roku prodává zboží také do dalších 26 zemí EU. Nový sklad v Senci je využíván jako distribuční centrum nejen pro Slovensko, ale i pro okolní státy. Tvoří jej 11 300 m2 skladových a 700 m2 kancelářských prostor a umožňuje pohodlné parkování nákladních vozidel a rychlé zpracování objednávek. Skladové plochy, na kterých Alza operuje, přesahují 24 000 m2 napříč Slovenskem.

„Společnost Goodman jsme si vybrali pro její přístup soustředěný na klienta a flexibilní řešení. Koordinace jednotlivých profesí v tak krátkém čase fungovala nadstandardně. Součástí stavby je integrovaný dvoupatrový mezanin na ploše více jak 6000 m2, který jsme dodali. Logistické centrum v Senci má výbornou polohu pro distribuci objednávek na Slovensko, kde máme
11 poboček a dobrou návaznost na Bratislavu,“ říká Šárka Jakoubková, PR manažerka Alzy.

Poradenství při transakci poskytla společnost JLL. „Goodman logistické centrum Senec je
v jedné z nejlepších lokalit v zemi a pro společnost Alza je svojí polohou ideální. Bylo nám potěšením přivést obě strany ke spolupráci a najít pro našeho klienta to nejlepší řešení,“ řekl Martin Stratov, ředitel průmyslové agentury JLL na Slovensku.

Spolupráce společnosti Goodman se sektorem elektronického obchodu

Společnost Goodman patří mezi přední poskytovatele skladových prostor pro sektor elektronického obchodu. Vybudovala víc prostor tohoto druhu, než jakýkoli jiný developer v oblasti průmyslových nemovitostí v Evropě a spravuje plochu s rozlohou téměř 1,3 milionu metrů čtverečních.

„Naše spolupráce se společností Alza je skutečným partnerstvím. Jde o významného zákazníka se specifickými potřebami. Dokázali jsme využít naše zkušenosti s internetovými prodejci
a uspokojit požadavky společnosti Alza. Spojení poznatků společnosti Alza a našich praktických zkušeností přineslo tento jedinečný projekt na slovenském trhu,“ uvádí Jan Palek, Country Manager CZ&SK.

Pro více informací, prosím, kontaktujte: