Společnost Goodman postavila v Evropě pro největší světový online obchod už více než 1 million čtverečních metrů skladových ploch

29. října 2014

Goodman dokončil v Polsku další sklad společnosti Amazon, jde o jeden ze tří největších evropských logistických areálů vůbec.

Společnost Goodman, přední světový developer průmyslových a skladových areálů, dnes v polské Wroclawi uvedl do provozu svůj 13. projekt pro spolčnost Amazon. Goodman tak překonal hranici 1 milionu čtverečních metrů skladových prostor, dodaných pro tento největší světový online obchod. Nový polský areál Amazonu je jedním ze tří největších samostatně stojících logistických center ve Střední a Východní Evropě.

Dlouhodobý vztah

Vzájemná spolupráce společností Goodman a Amazon začala v roce  2006 prvním developerským projektem v Lipsku, následovalo celkem 12 moderních center pro zpracování objednávek v Německu, Francii, Polsku a Velké Británii.
Díky schopnosti plnit náročné požadavky na řešení, rychlosti a kvality výstavby a strategických pozic nabízených pozemků se tak společnost Goodman stala předním developerem Amazonu v kontinentální Evropě.

“Existuje jen velmi málo partnerů, kteří by zvládli to, co pro nás Goodman v posledních 8 letech dokázal vybudovat. Je to kreativnía inovativní partner, který pokaždé dělá věci lépe a rychleji,” uvedl Tim Collins, víceprezident evropského Amazonu.

Dokonalé řešení

Dnes otevřené centrum ve Wroclawi má rozlohu 123 000 m2 a představuje technologicky nejnovější generaci distribučních center, jejichž nové uspořádání umožňuje Amazonu výrazně zvýšit produktivitu. “Během dlouholeté splupráce s Amazonem jsme společně vyvinuli zcela nový typ logistického areálu, který je šitý na míru specifickým potřebám provozu internetového obchodu. Toto odvětví klade na logistiku nejvyšší nároky,” komentoval dlouholetou spolupráci s Amazonem Philippe Van der Beken, ředitel společnosti Goodman pro kontinentální Evropu.

Udržitelnost v praxi

Inteligentní řešení budov společnosti Goodman je v souladu se závazkem Amazonu splnit požadavky programu ekologické odpovědnosti Earth Kaizens (japonský termín pro “změnu k lepšímu”). Za své ultra moderní budovy pro Amazon v německých městech Rheinberg, Graben, Pforzheim a Koblenz získal Goodman stříbrnou certifikaci německé Rady pro udržitelné budovy DGNB. Kromě toho je Goodman v procesu získávání certifikace BREEAM pro areály v Lauwin-Planque a Wroclawi.

Přehled logistických areálů, které v Evropě Goodman realizoval pro Amazon

YEAR

LOCATION

SQM

Lipsko, Německo

Saran, Francie

Montélimar, Francie *

Swansea, Velká Británie

Bad Hersfeld, Německo

Rheinberg, Německo

Graben, Německo

Saran, Francie (expanze)

Koblenz, Německo

Pforzheim, Německo

Lauwin Planque, Francie

Brieselang, Německo *

Wroclaw, Polsko

Total

*Existující budovy společnosti Goodman upravené k užití Amazonu

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Ondřej Kubík
mediální zástupce Goodman
ok@moderntalking.cz

Skupina Goodman vlastní, rozvíjí a spravuje nemovitosti v mnoha státech kontinentální Evropy, Velké Británii, Asii, Severní Americe a Brazílii. Kanceláře má také v Číně, Hongkongu, Japonsku, na Novém Zélandu a v Austrálii, kde je na australské burze (ASX) považována za největší nemovitostní skupinu. Goodman vlastní a spravuje 92 nemovitostí v Evropě a 54 ve Velké Británii; celková hodnota těchto nemovitostí představuje 3,8 miliard eur.

Česká pobočka skupiny Goodman vlastní, rozvíjí a spravuje logistické objekty s vysokou úrovní kvality v čele se logistickým parkem v Jažlovicích u Prahy se skladovou plochou větší než 24 000 m².

Pro více informací, prosím, navštivte: www.goodman.com/cz