Amazon si od společnosti Goodman pronajme největší logistický areál v Polsku

15. listopadu 2013

Goodman, nadnárodní skupina působící v oblasti nemovitostí, která vlastní, buduje a spravuje logistické prostory, postaví v polské Vratislavi distribuční centrum pro společnost Amazon, největší světovou společnost působící v oblasti e-commerce. Nově vzniklé středisko se stane největším samostatným logistickým areálem v Polsku a v souladu s požadavky společnosti Amazon bude vybudováno v rekordně krátkém čase. Oznámená transakce se stane doposud největším kontraktem na výstavbu logistického skladu, který byl ve střední Evropě uzavřen.

Nový logistický areál budovaný v Polsku pro společnost Amazon bude mít rozlohu přibližně 95 000 m2. Výstavba byla zahájena v říjnu 2013 a nově budované prostory by měly v plném rozsahu zahájit provoz v druhé polovině roku 2014.

„Jsme hrdi na to, že se společnost Amazon rozhodla vstoupit na polský trh jako partner společnosti Goodman. Nově budovaný areál se stane největším samostatným logistickým areálem v Polsku. Výstavba bude probíhat rychle, aby společnost Amazon mohla skladové kapacity začít v plné míře využívat během necelého jednoho roku,“ uvedl Błażej Ciesielczak, regionální ředitel společnosti Goodman Poland.

„Polskou pobočku společnosti Goodman jsme si jako svého partnera vybrali kvůli rozsáhlým zkušenostem této firmy s budováním podobných skladových areálů pro Amazon v západní Evropě a také pro její znalost místního logistického trhu, což dokládá celá řada projektů, které tato společnost v Polsku již realizovala,“ uvedl Raimund Paetzmann, ředitel divize nemovitostí společnosti Amazon.

Rozhodujícím momentem při výběru společnosti Goodman jakožto developera byla její schopnost vybudovat takto rozsáhlý areál v relativně krátké době a zaručit přitom vysokou kvalitu výsledného produktu.

Společnost Amazon plánuje v nově budovaném areálu vytvořit pracovní místa až pro 2 000 stálých zaměstnanců, k nimž přibude dalších 3 000 sezónních pracovníků v době největšího pracovního vytížení během období svátků.

Od roku 2006 Goodman pro společnost Amazon již vybudoval skladové kapacity přesahující svou rozlohou 900 000 m2 v 11 skladových areálech v Německu, Francii a Velké Británii.

Nové distribuční centrum společnosti Amazon bude postaveno na vratislavském předměstí Bielany Wrocławskie ve vzdálenosti 5 km od středu města. Tato lokalita se může pochlubit vynikajícím dopravním spojením včetně silničního (dálnice A8 a A4 a dále také rychlostní komunikace S8 a S5), železničního (10 km od hlavního vratislavského nádraží) a leteckého (15 km od vratislavského letiště). Nově budované distribuční centrum společnosti Amazon se stane pátým developerským projektem společnosti Goodman ve vratislavské oblasti.

Společnost Goodman zde doposud vybudovala areály o celkové rozloze více než 70 000 m2 pro společnosti Whirlpool, TJX Europe, Walki Group a Casetech.

Goodman je evropskou developerskou jedničkou

Časopis PropertyEU již druhý rok po sobě vyhlásil společnost Goodman největším evropským developerem. Žebříček, který byl zveřejněn v březnovém čísle tohoto časopisu, hodnotí společnosti na základě celkové podlažní plochy projektů dokončených v letech 2010 až 2012.

O polské pobočce společnosti Goodman

Společnost Goodman zahájila svou činnost v Polsku v roce 2005 a v současné době zde na různých lokalitách vlastní a spravuje areály o celkové rozloze více než 275 000 m2, které využívají společnosti jako Whirlpool či DHL. Skupina vlastní strategicky umístěné pozemky ve všech nejdůležitějších polských logistických centrech a disponuje další volnou skladovou kapacitou o celkové rozloze přibližně 875 000 m2. Skupina připravuje velké množství dalších projektů a spravuje pozemkový fond, který jí umožňuje vyjít vstříc individuálním požadavkům všech potenciálních klientů.

Pro další informace prosím kontaktujte:

Další informace naleznete na adrese: www.goodman.com/pl