Goodman vytvoří pro VW v německém Duisportu exportní středisko o rozloze 24,000 m²

24. července 2013

Realitní skupina Goodman která vlastní, vytváří a spravuje logistické prostory, staví pro Volkswagen v přístavu Duisburg-Kasslerfeld a okolním Duisportu exportní středisko o rozloze 24,000 m2. Odtud bude německá automobilka řídit své aktivity zaměřené na CKD (Completely Knocked Down) obchod pro mimoevropské státy.

Zmíněný projekt vznikne na území nevyužívané průmyslové zóny rozkládající se na ploše 50,000 m2. Společnost Goodman chce tento areál obnovit a pro Volkswagen v něm vybudovat exportní středisko. Firma bude odsud dodávat automobilové komponenty do všech neevropských zemí, kde má své zastoupení. Středisko by se mělo otevřít v prvním čtvrtletí roku 2014.

"Po úspěšném vybudování střediska v Hanoveru o rozloze 45,000 m2 se nyní německý tým společnosti Goodman pustí do výstavby dalšího významného projektu pro tuto firmu," řekl Philippe Van der Beken, ředitel pobočky pro kontinentální Evropu společnosti Goodman.

"Duisport je dalším příkladem, jak společnost Goodman vytváří nové příležitosti využitím bývalých a nyní opuštěných průmyslových zón a jejich přestavěním ve funkční logistické prostory. Pokračujeme tak v duchu našeho nedávného prohlášení o výstavbě logistického centra pro společnost Daimler v Brémách rozkládajícím se na ploše 33,000 m2, která byla ještě donedávna nevyužívanou průmyslovou zónou," dodal.
Stavba nového střediska začala počátkem července a je navržena tak, aby naplňovala specifické potřeby automobilového průmyslu. Bude se skládat z 20,000 m2 skladových prostor s více než 3,000 m2 plochy pro nakládání kamionů a 1,000 m2 pro nakládání lodí.

Duisport, který leží na Rýnu, je největším evropským vnitrozemským přístavem. Volkswagen zde využívá, kromě velmi dobré železniční a silniční infrastruktury, zejména vynikajícího spojení s přístavy v Antverpách a v Rotterdamu.

Goodman buduje toto středisko v souladu s nejnovějšími environmentálními předpisy a normami udržitelného rozvoje. To zahrnuje využití světelných proužků na fasádách budov a světelné kopule na střechách, což zaručuje dostatek světla a prvotřídní pracovní podmínky. Využití systému automatické kontroly intenzity osvětlení navíc redukuje náklady na energie. Cílem společnosti Goodman je získat zde stříbrnou certifikaci celého projektu v rámci německého certifikačního systému DGNB.

Výstavba střediska v Duisportu je jedním z několika projektů pro automobilové firmy, kterými se společnost Goodman v současnosti zabývá. Pro firmu Schnellecke buduje Goodman v Lipsku prostor o rozloze 14,300 m2 a již zmíněné centrum v Brémách pro společnost Daimler. Oba projekty budou dokončeny během podzimu 2013.

Firma Goodman má v současné chvíli 12 projektů ve výstavbě napříč kontinentální Evropou a k 31. březnu 2013 spravovala portfolio 117 pozemků a nemovitostí o celkové rozloze 4,5 milionu m2.

Pro zhlédnutí aktuálních videí o aktivitách společnosti včetně tiskové konference oznamující projekt v Duisportu, navštivte: http://vimeopro.com/goodmaneurope/mediaportal

Goodman je realitní skupina, která vlastní, vytváří a spravuje logistické a obchodní prostory v kontinentální Evropě, Velké Británii, Jihovýchodní Asii, Severní Americe a Brazílii. Skupina investuje do průmyslových nemovitostí, skladů a distribučních center.

Goodman také spravuje širokou škálu fondů, díky nimž pomáhá investorům s přístupem k expertním službám a nemovitostem. Zároveň se kontinuálně stará o doménu průmyslových pozemků a nemovitostí v podobě vytváření inovativních projektů či nabídky obchodních a investičních příležitostí.

Goodman je s majetkem více než 400 nemovitostí v hodnotě 17,2 miliard euro největší realitní skupinou zaměřenou na průmysl na australské burze a jedním z nejvýznamnějších správců fondů na celém světě. Schopnost porozumět trhu ve spojení s profesionálními lokálními týmy vytváří vynikající investiční příležitosti a buduje takové projekty, které splní i ty nejnáročnější požadavky.

S více než 1,000 zaměstnanci a 36 pobočkami v 18 zemích dokáže Goodman pomáhat svým klientům při rozšiřování jejich aktivit do celého světa. V Evropě má společnost Goodman zastoupení v Německu, Nizozemsku, Belgii, Lucembursku, Francii, Španělsku, Itálii, Polsku, České republice, Maďarsku, Slovensku, Švédsku a Velké Británii.

Pro více informací navštivte: www.goodman.com

Pro další informace nás neváhejte kontaktovat: