Goodman slavnostně otevřel novou stavbu v Kolíně

4. června 2013

Společnost Goodman dnes v Kolíně slavnostně otevřela stavbu výrobního závodu „na klíč“ o rozloze přibližně 30 000 čtverečních metrů pro společnost Ingersoll Rand. Akce se zúčastnili Eric Bray za Ingersoll Rand, kolínský starosta Vít Rakušan, a dále Roger Peters a Jakub Pelikán ze skupiny Goodman.

Po dokončení bude nový objekt využíván pro výrobu, lehkou montáž a distribuci klimatizačních systémů značek Thermo King® a Trane®, které jsou určeny pro využití v budovách a komerční dopravě. Objekt bude zahrnovat 25,096 m² výrobních a skladových ploch. Projekt také zahrnuje výstavbu administrativní budovy o ploše 3,406 m².

Goodman staví nový výrobní závod na pozemku o rozloze 90,000 m² v rámci průmyslové zóny Kolín-Ovčáry, jejíž celková plocha přesahuje 370 ha.

„Dnešní akce v Kolíně představuje první krok na cestě ke kvalitní třístranné spolupráci mezi společností Ingersoll Rand, městem Kolín a společností Goodman. Vytváří pevný základ pro úspěšný průběh výstavby a následné dokončení závodu pro Ingersoll Rand. Jedná se o druhý podobný projekt, který společnost Goodman realizovala v České republice. Naším záměrem je i nadále pokračovat v budování moderních logistických a výrobních objektů v klíčových lokalitách České republiky, a to včetně zajištění potřebného kapitálu“, uvedl Jakub Pelikán, Country Manager společnosti Goodman pro Českou republiku a Slovensko.

Objekt je stavěn v souladu s normami ekologického posouzení LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) a společnost Goodman bude v této souvislosti žádat o tzv. “zlatý certifikát”. Závod bude mít účinnou čističku odpadních vod a řízení spotřeby vody a bude používat systémy pro snížení spotřeby energie.

V listopadu 2012 získala společnost Goodman na udílení cen CIJ Awards 2012 za své zařízení o ploše 22,000 m², které pronajala společnosti SAS Autosystemtechnik v Mladé Boleslavi, cenu za nejlepší stavbu v oblasti skladů a logistických zařízení.
Společnost Goodman je jedničkou mezi evropskými stavebníky
V hodnocení časopisu „PropertyEU“ se společnost Goodman stala již druhým rokem v řadě nejlepší stavební firmou v Evropě. Toto hodnocení, které se objevilo v březnovém vydání časopisu, vychází z realizovaných projektů (v m²) v letech 2010-2012.

Bison and Rose
Aneta Hoffmannová
PR Executive
+ 420 731 102 691
aneta.hoffmannova@bisonrose.cz

Společnost Goodman představuje integrovaný nemovitostní fond, který vlastní, buduje a spravuje průmyslové a obchodní nemovitosti na evropském kontinentu, ve Velké Británii a v oblasti Asie a Tichomoří, Severní Americe a Brazílii. Skupina investuje do obchodních zón, kancelářských budov, průmyslových zón, skladů a distribučních středisek.

Společnost Goodman vedle toho nabízí výběr kótovaných i nekótovaných nemovitostních fondů, jejichž prostřednictvím mají investoři přístup k celé řadě služeb a nemovitostí. Dlouhodobě usiluje o zvyšování hodnoty prostřednictvím průmyslových nemovitostí a správy fondů, kde realizuje inovativní projekty, a nabízí obchodní a investiční příležitosti.

S celkovou hodnotou spravovaných aktiv ve výši 16,5 miliardy EUR a více než 400 spravovanými nemovitostmi je společnost Goodman největším majitelem průmyslových nemovitostí obchodovaným na australské burze a jedním z největších kótovaných správců specializovaných fondů celosvětově. Znalosti místních trhů a zkušená místní vedení vytvářejí spolehlivé investiční příležitosti a budují nemovitosti a podmínky podle individuálních potřeb jednotlivých klientů.

Díky svým 970 zaměstnancům a 36 zastoupením v 18 zemích má Goodman celosvětový dosah potřebný k naplnění požadavků zákazníků ruku v ruce s jejich obchodním rozvojem. V Evropě má Goodman zastoupení v Německu, Nizozemsku, Belgii, Lucembursku, Francii, Španělsku, Itálii, Polsku, České republice, Maďarsku, na Slovensku, Švédsku a ve Velké Británii. Další informace jsou k dispozici na stránkách: www.goodman.com/cz

O společnosti Ingersoll Rand

Společnost Ingersoll Rand (NYSE:IR) patří k nejvýznamnějším světovým hráčům v oblasti vytváření a udržování bezpečného, příjemného a efektivního klimatizovaného prostředí. Naši pracovníci a naše rodina značek – včetně společností Club Car, Ingersoll Rand, Schlage, Thermo King a Trane – se společně snaží zlepšovat kvalitní a příjemné ovzduší v domovech i v budovách, při dopravě a ochraně potravin a zboží podléhajícího zkáze, při zabezpečení domů a obchodních prostor, a o zvyšování produktivity a efektivity výroby. Jsme globální obchodní společnost, jejíž hodnota činí 14 miliard dolarů, která je oddána myšlence udržitelných obchodních praktik jak v rámci naší společnosti, tak i ve vztahu k zákazníkům. Ingersoll Rand působí v nejrozličnějších oblastech obchodních činností, kde využívá řadu nejvýznamnějších značek na trhu a slouží zákazníkům na globálních komerčních, průmyslových i rezidenčních trzích.