Goodman prodlužuje nájemní smlouvu s Gefco Česká republika v Logistickém centru Jažlovice

8. dubna 2013

Skupina Goodman podepsala jménem fondu Goodman European Logistics Fund (GELF) prodloužení nájemní smlouvy se společností Gefco Česká republika s.r.o. na 8 000 m2 skladových prostor, mezaninu a kancelářských prostor v Logistickém centru Goodman Jažlovice v Praze.

Jakub Pelikán, oblastní ředitel pro Českou republiku a Slovensko, uvádí: „Těší nás, že jsme mohli podepsat novou nájemní smlouvu se společností Gefco, která je evropským lídrem v oblasti automobilové logistiky a světovou špičkou v odvětví průmyslové logistiky. Prodloužení tohoto nájmu odráží zaměření zákazníka na vysokou kvalitu skladových prostor, což je klíčovým aspektem veškerých nemovitostí v portfoliu GELF. Jsme rovněž rádi, že se nám podařilo udržet 100% obsazenost celého našeho portfolia v České republice a na Slovensku.”

Vysoká kvalita nemovitostí v portfoliu GELF je pro zákazníky atraktivní v kontextu nedostatečné nabídky skladových prostor kategorie A na lukrativních místech. Právě kvalitní nabídka společnosti GELF je jedním z důvodů, proč si celé portfolio na území kontinentální Evropy udržuje obsazenost ve výši 98 %.

Skladové prostory jsou součástí Logistického centra Goodman Jažlovice, které obsahuje celkem 25 000 m2 skladových prostor. Centrum je strategicky umístěno na významné logistické křižovatce Pražského okruhu a dálnice D1. Toto umístění je ideální pro logistické společnosti, které vyžadují dobré spojení na Prahu, Brno, Bratislavu a Vídeň, stejně jako na Plzeň a na severozápad ČR.

V listopadu 2012 byla společnost Goodman Česká republika v rámci udělování cen CIJ Awards 2012 ohodnocena jako „nejlepší developer skladových a logistických prostor roku“ za svůj projekt pro společnost SAS v Mladé Boleslavi.

Společnost Goodman využila při této transakci poradenských služeb společnosti Cushman & Wakefield.

Podrobné informace o nemovitosti:

• volná vnitřní výška 10 m
  • sloupová mřížka 12 x 24 m
  • nosnost podlah 50 kN/m²
  • jedna dvířka elektroinstalace ve stropě a 7 dvířek elektroinstalace ve sloupech
  • střešní sprinklerový systém ESFR
  • oplocený pozemek s nonstop ostrahou
Goodman vévodí žebříčku nejlepších evropských developerů

Časopis PropertyEU již druhý rok po sobě vyhlásil společnost Goodman evropským developerem číslo jedna. Pořadí, které bylo zveřejněno v březnovém čísle, vychází z objemu dokončených projektů v metrech čtverečních za období 2010–2012.

O fondu Goodman European Logistics Fund (GELF)

GELF je panevropský fond s aktivy v hodnotě 1,9 miliardy eur, který spravuje portfolio 94 různých aktiv v 11 zemích. Dosahuje vynikajících výsledků, což dokazuje míra obsazenosti ve výši 98 % a také vážený průměr doby nájmu u současného portfolia, který činí nejméně pět let.

Společnost Goodman představuje integrovaný nemovitostní fond, který vlastní, buduje a spravuje průmyslové a obchodní nemovitosti na evropském kontinentu, ve Velké Británii a v oblasti Asie a Tichomoří, Severní Americe a Brazílii. Skupina investuje do obchodních zón, kancelářských budov, průmyslových zón, skladů a distribučních středisek.

Společnost Goodman vedle toho nabízí výběr kótovaných i nekótovaných nemovitostních fondů, jejichž prostřednictvím mají investoři přístup k celé řadě služeb a nemovitostí. Dlouhodobě usiluje o zvyšování hodnoty prostřednictvím průmyslových nemovitostí a správy fondů, kde realizuje inovativní projekty, a nabízí obchodní a investiční příležitosti.

S celkovou hodnotou spravovaných aktiv ve výši 16.5 miliardy EUR a více než 400 spravovanými nemovitostmi je společnost Goodman největším majitelem průmyslových nemovitostí obchodovaným na australské burze a jedním z největších kótovaných správců specializovaných fondů celosvětově. Znalosti místních trhů a zkušená místní vedení vytvářejí spolehlivé investiční příležitosti a budují nemovitosti a podmínky podle individuálních potřeb jednotlivých klientů.

Díky svým 970 zaměstnancům a 36 zastoupením v 18 zemích má Goodman celosvětový dosah potřebný k naplnění požadavků zákazníků ruku v ruce s jejich obchodním rozvojem. V Evropě má Goodman zastoupení v Německu, Nizozemsku, Belgii, Lucembursku, Francii, Španělsku, Itálii, Polsku, České republice, Maďarsku, na Slovensku, Švédsku a ve Velké Británii.

Další informace jsou k dispozici na stránkách: www.goodman.com/cz