Skupina Goodman postaví v České republice pro Ingersoll Rand výrobní a logistické centrum o rozloze 30 000 m²

14. ledna 2013

Skupina Goodman, integrovaná developerská společnost, která vlastní, staví a spravuje logistické a komerční objekty po celém světě, oznámila, že v průmyslové zóně Kolín- Ovčáry postaví na klíč pro společnost Ingersoll Rand Equipment Manufacturing areál o rozloze 30 000 m2.

Společnost Ingersoll-Rand je globální společnost kótovaná na americké burze, která nabízí produkty, služby a řešení v oblasti zlepšování kvality vzduchu v domácnostech i v budovách. Vyrábí také chladící zařízení pro nákladní přepravu potravin a rychle se kazícího zboží.

V rámci projektu vznikne jednopodlažní moderní závod pro výrobu, lehkou montáž a distribuci klimatizačních systémů a dvoupodlažní kancelářská budova. Předání dokončeného projektu je naplánováno na srpen roku 2013.

Společnost Goodman postaví projekt na ploše 90 000 m2 v průmyslové zóně Kolín-Ovčáry, která má rozlohu více než 370 ha. Poloha průmyslové zóny Kolín-Ovčáry zajišťuje výborné napojení na českou i mezinárodní dopravní síť. Nachází se asi 4 km od centra Kolína ve středních Čechách, 6 km jižně od sjezdu z dálnice D11 spojující Prahu a Hradec Králové a 50 km od Prahy.

“Z projektu společnosti Ingersoll Rand máme velkou radost, pro společnost Goodman je to za letošní rok již druhý významný developerský projekt v České republice. Při současném stavu hospodářství nepřichází transakce podobného rozsahu často a tak jsme rádi, že můžeme letošní rok završit úspěchem‟, uvedl Jakub Pelikán, oblastní ředitel pro Českou republiku a Slovensko.

V rámci svých závazků v oblasti udržitelného rozvoje a v úzké spolupráci se společností Ingersoll Rand bude společnost Goodman usilovat o získání zlatého certifikátu LEED pro celý komplex. Projekt počítá se zabudováním systémů pro účinné nakládání s vodou a systémů na úsporu energie.

Společnosti Goodman a Ingersoll Rand využily při této transakci poradenských služeb společnosti CBRE. „Odbornost, kterou do jednání přinesla společnost Goodman, byla neocenitelná,” poznamenal Filip Kozák, vedoucí oddělení průmyslového nájmu společnosti CBRE pro Českou republiku.

Při listopadovém udělování cen CIJ Awards 2012 získala společnost Goodman ocenění Best Warehouse/Logistics Development (nejlepší developerský projekt v oblasti skladových a logistických prostor), a to za pronájem objektu o rozloze 22 000 m2 společnosti SAS Autosystemtechnik v Mladé Boleslavi.

Společnost Goodman byla jmenována evropskou developerskou jedničkou

V březnovém vydání časopisu PropertyEU byla skupina Goodman vyhlášena evropskou developerskou jedničkou. Žebříček je sestavován na základě plochy dokončených projektů mezi lety 2009 a 2011.

Máte-li zájem o další informace, kontaktujte společnost Goodman:

O společnosti Ingersoll Rand

Společnost Ingersoll Rand (NYSE:IR) pomáhá zlepšovat kvalitu života tím, že vytváří a pečuje o bezpečné a příjemné prostředí vhodné pro efektivní práci. Ve spojení s námi nabízenými značkami, jež zahrnují Club Car®, Ingersoll Rand®, Schlage®, Thermo King® a Trane®, naši zaměstnanci zajišťují lepší kvalitu vzduchu a s tím související pohodu v domácnostech a budovách, přepravu a ochranu potravin a rychle se kazícího zboží, ochranu domácností a obchodních prostor a vyšší výkonnost a efektivitu průmyslových podniků. Jsme společnost s celosvětovou působností a kapitálem ve výši 14 mld. USD; naším cílem je celosvětově udržitelný pokrok a trvalé výsledky.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.ingersollrand.com , www.trane.com nebo www.europe.thermoking.com

O skupině Goodman

Skupina Goodman je integrovanou developerskou společností, která vlastní, staví a řídí logistické a komerční objekty v kontinentální Evropě, Velké Británii, Asii a Tichomoří, Severní Americe a Brazílii. Investuje do obchodních parků, kancelářských budov, průmyslových objektů a také do skladových a distribučních center

.

Skupina Goodman rovněž provozuje celou řadu kótovaných i nekótovaných investičních fondů, které investorům nabízí celou řadu specializovaných služeb v oblasti investic do nemovitostí. Skupina se neustále snaží zvyšovat hodnotu nemovitostí ve svém portfoliu, které stále rozšiřuje o nové budovy jak komerčního, tak investičního charakteru.

Skupina Goodman je největší developerskou společností kótovanou na australské burze cenných papírů a spravuje majetek v hodnotě 16,6 miliard eur, což představuje více než 400 budov ve správě skupiny Goodman. Díky svým znalostem trhu a zapáleným místním týmům tak skupina Goodman vytváří nové investiční příležitosti a buduje prostory a centra, které splňují individuální nároky a požadavky zákazníků.

Skupina Goodman má více než 950 zaměstnanců, kteří působí ve 34 pobočkách v 17 zemích celého světa a pomáhají zákazníkům uspokojovat jejich potřeby související s expanzí či rozšiřováním jejich podnikání. V Evropě má skupina Goodman pobočky v Německu, Nizozemsku, Belgii, Lucembursku, Francii, Španělsku, Itálii, Polsku, České republice, Maďarsku, Slovensku a ve Velké Británii.

Více informaci naleznete na: www.goodman.com/cz